עראק תמרים

מתוך Alco-Pedia

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
עראק תמרים
עראק תמרים
מתכון מאת: לופט 77
קטגוריה: ליקרים ביתיים
בסיס אלכוהולי: עראק
מרכיב/טעם דומיננטי: אניס ותמרים
אחוז אלכוהולי: 28%-32%


עראק תמרים זה אחד הליקרים הביתיים הקלים להכנה, ועם זאת, הוא מיוחד, טעים ועושה את העבודה.

מתכון זה לוקח את המתכונים הבסיסיים הרבים שיש למשקה, ולוקח אותם כמה צעדים קדימה. ההשקעה שווה, שכן, לבסוף מתקבל ליקר שעומד בפני עצמו, עם טעמים וניחוחות שאינן מביישים דיג'סטיפים מסחריים.

מרכיבים

1 בקבוק עראק (מתכון זה נוסה על בסיס עלית העראק)

צנצנת סילאן (דבש תמרים, מומלץ להשתמש בזה של קיבוץ כינרת. ניתן להשיג בכל מכולת או סופר)

מחית תמרים (בדיוק כמו זו שמשתמשים בפסח להכנת חרוסת)

3 מקלות קינמון

7-10 גרעיני הל

10 גרעיני ציפורן

כפית פלפל שחור גרוס גס

7-8 כוכבי אניס

אופן ההכנה

לוקחים סיר מספיק גדול ומוזגים את תכולת הבקבוק. מוסיפים מחצית ממיכל הסילאן, 5 כפות גדושות של מחית התמרים ומתחילים לחמם על אש נמוכה. לאחר מספר דקות מתחילים לערבב באמצעות כף עץ, עד לקבלת מרקם יחסית אחיד.

כעבור מספר דקות, כאשר אדי העראק מתחילים לעלות לאויר יש להוסיף את התבלינים. ממשיכים בפעולת הערבוב במשך 7 דקות נוספות ומכבים את האש.

את התוצאה הסופית יש להעביר לבקבוק שיצליח להכיל את כל התכולה. בקבוק העראק המקורי לא יספיק, שכן התכולה כעת גדולה מהתכולה המקורית בגלל כל התוספות...

מומלץ להניח לתערובת האלכוהולית לנוח במשך 10 ימים לפחות. ככל שתתאזרו בסבלנות, כך התוצאה הסופית תהיה מעניינת יותר ובעלת טעמים וארומות עמוקים יותר.

לאחר תקופת היישון יש לסנן היטב (באמצעות מסננת דקה או באמצעות בד) לקבלת נוזל חום ומעט סמיך.

צורות הגשה

עראק תמרים מומלץ לשמור במקפיא ולהגיש בשוט או בצ'ייסר היישר מן המקפיא.

כלים אישיים